Bibinje - Turistični vodnik

BIBINJE - Hrvaška, Zadar: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Bibinje je naselje in pristanišče v severni Dalmaciji, 6 km jugovzhodno od Zadra. Gospodarstvo tega kraja je zasnovano na poljedelstvu, pridelavi oliv ter sadja, in ribištvu. Pristanišče je izpostavljeno vetrovom, v katerem se nahaja valobran. Nasproti njemu stoji pristanišče za čolne.
Bibinje se prvič omenjajo pod imenom Bibanum v 13 stoletju. Župna cerkev sv. Roka je zgrajena na mestu starejše cerkve, leta 1673. V mestu Banska punta, pa so najedeni ostanki antične kulture (eden rimski akvadukt, ki je povezoval Vransko jezero in Zadar), na rtu Pulja so ostanki cerkve sv. Ivana iz leta 1376. Več ruševin, ene srednjeveške utrdbe znane pod imenom Babin Dub, stoji v Bibinjah. Ta kraj vam ponuja številne lepe plaže ter prijetne borove gozdove, ki vam omogočajo idealno bivanje v najtoplejših poletnih dnevih, ter prelepe nasade oliv in ostalega sadja.

Prosimo počakajte trenutek!