Drvenik - Turistični vodnik

DRVENIK - Makarska Riviera ,Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Drvenik je naselje in pristanišče na isto imeni uvali Makarske riviere, 29 km jugovzhodno od Makarske. Na hribčku v mestu je možno videti ruševine stare utrdbe z obrambnimi zidovi iz 17 stoletja. Gotsko cerkev Sv. Jurja, ki je kasneje obnovljena v baročnem stilu, odlikujejo vgrajene kamene grobnice iz srednjega veka.
Ko zavijete desno z glavne ceste ter se napotite proti središču Drvenika, vas cesta vodi ravno proti morju. Potem se na desni strani lahko odpravite na slikoviti sprehod kjer polno majhnih trgovin in restavracij pod katerimi stoji prelepa gramozna plaža. Če pa se odpravite na levo proti pristanišču je to mesto od koder vas bodo trajekti odpeljali proti Hvaru in Korčuli.
Ekonomija je zasnovana na agrikulturi, vinogradništvu, pridelavi oliv, ribištvu in turizmu. Obala je s svojimi številnimi dragami, pečeni zalivi (tako imenovanimi “pjeskuljama” ) in rodovitnimi pasovi (tako imenovani “duzama”), zaščitena s severa z grebenom Rilić. Manjše jahte lahko pristanejo v vzhodnem delu drage.
Lepe zelene drage z izvori pitne vode dajejo Drveniku poseben značaj. Gastronomska ponudba vključuje ribo in ostale plodove morja kot tudi domače specijalitete. Kar se tiče zabavnega programa v bližnjem Gradacu se boste prav gotovo dobro zabavali.

Prosimo počakajte trenutek!