Dugi Rat - Turistični vodnik

DUGI RAT - Hrvaška, Omiš: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Dugi rat je naselje in pristanišče med Spita, mesta polnega spomenikov in ostalih kulturno, umetniških in zgodovinskih vrednot, ter Omiša, majhnega in slikovitega mesteca.
Planinski masiv prekrit z borovimi gozdovi, ki se raztezajo vse do obale, ustvarjajo prelepo sliko tem področju. Zelenilo, čisti zrak, blago podnebje in prelep pogled na morje ter otoke, so stvari ki se bodo globoko vtisnile vsakem obiskovalcu v spomin.
Kvalitetno namestitev i ugodno bivanje ponujajo penzioni, apartmaji, sobe in kampi, da ne boste lačni pa so tukaj številne restavracije s ponudbo domačih specialitet in vin.
Vsako lete se organizira „Kulturno ljeto Dugog Rata“ s številnimi manifestacijami razne kulturne vsebine: dramske izvedbe, koncerti, izložbe in otroški festival.
Peščene plaže so odličen izbor za počitnice za družine z majhnimi otroci, akvatorij Bračkega kanala pred katerim stoji Dugi rat zagotavlja nautikom, surferjem in smučarjem na vodi aktiven odmor z mnogimi športnimi vsebinami.
Ljubiteljem dobre glasbe pa se večer na plaži lahko preživijo ob zvokih odlične glasbe.

Prosimo počakajte trenutek!