Igrane - Turistični vodnik

IGRANE - Makarska Riviera ,Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Igrane je mestece in majhna lučica na Makarski rivieri, 7 km jugovzhodno od Podogore. Mesece stoji na majhnem polotoku, s veliko peščeno plažo (1.5 km) na njegovi jugovzhodni strani.
Naselje je obstajalo tudi za časa Rimljanov, o čem pričajo sarkofagi. Na pokopališču je očuvana apsida majhne srednjeveške cerkve. V nasadu oljk nad Igranom, stoji cerkev Sv. Mihovila (XI ali XII st.), ki je pred romančina bazilika. Utrdba Zale, zgrajena v 17. stoletju z namenom obrambe pred Turki, stoji nad Igranom.
Dominantna struktura Igranama je visoki zvon, zgrajen leta 1920., ki je zgrajen po vzoru na splitsko katedralo. Takoj zraven njega stoji župna cerkev Svete device Marije od krunice, ki datira iz XVIII. stoletja. Na obali lahko vidimo baročni dvorec družine Šimić-Ivanišević, ki je v večjem delu obnovljen.
Pristanišče ima valobran, na katerega je mogoče privezati manjše jahte. Igrane ponujajo vzdušje dalmatinskega mesta za počitek in mirno bivanje. Razen kristalno čistega morja in prijetnih sprehodov, obiskovalci lahko uživajo v balinanju, minigolfu in vodenih športih.

Prosimo počakajte trenutek!