Okrug Donji - Turistični vodnik

OKRUG DONJI - Otok Čiovo, Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Okrug Donji je turistično naselje na otoku Čiovo, otoku ki spada središčnem dalmatinskem arhipelagu. Z dvižnim mostom je otok povezan s mestom Trogirom ter skupaj z njim ustvarja edinstveno urbanistično celoto. Oddaljen je 40 km od Splita, Okrug Donji kot celo področje je znano po zelo lepih gramoznih plažah ter številnim nenaseljenih zalivčkih. Celo okolico obkroža bogata zelena vegetacija.
Razen visoko kvalitetne namestitve v hotelih, penzionih, apartmajih, kampih ter bogate izbire domače prehrane, posebno ribjih specialitet. Bogata je tudi ponudba športnih in rekreativnih vsebin. Zabave ne bo manjkalo, kajti samo nekaj kilometrov stran je oddaljeno mesto Trogir, ki razen svojih ribiških noči in folklornih predstavitev ponuja koncerte klasične glasbe v posebnih scenskih postavah v mestu. Za ljubitelje aktivnega odmora pa imajo na izbiro številni športni tereni. V samem Okrugu pa je šola surfanja in potapljanja. Njegova geografska lega ponuja številne izlete do slapov reke Krke, mesta Splita … in številih drugih krajev, aerodrom pa je oddaljen komaj 15 km.

Prosimo počakajte trenutek!