Okrug Gornji - Turistični vodnik

OKRUG GORNJI - Otok Čiovo, Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Okrug Gornji je turistično mestece na jugozahodnem delu Čiova, otok srednje dalmatinskega arhipelaga, ki je z mestom Trogir povezan s dvižnim mostom. Naseljen je že v času prazgodovine, ter je bogat z kulturno dediščino. Bližina Trogirja, oddaljenega komaj 2 km, mesta, ki je pod zaščito UNESCO-a, ponuja vam možnost da odpotujete v čas pred 2800 leti, ali pa možnosti dobre zabave, za tiste ki imajo radi nočno življenje. Blago mediteransko podnebje, bogata subtropska vegetacija, ter arhipelag poln slikovitih majhnih otočkov, plaže s kristalno čistim morjem, ustvarjajo ta kraj zelo privlačen turistom.
Okrug Gornji kot tudi celotno področje je znano po zelo lepih gramoznih plažah, na katerih so majhne gostilne z ležalniki skladno vklopljene v okoliš. Če ste ljubitelj bonvivanskega stila življenja, ta kraj vam kot pisan na kožo, zaradi tega je to področje posebej priljubljeno mlajši populaciji. Tisti, ki si želijo intime, malo bolj stran lahko najdejo številne ne obiskane uvale. Bližnji Trogir vam ponuja obilo zanimivih kulturnih dogajanj in nočne zabave, za tiste ki si želijo aktivnega odmora, pa vam se ponujajo športni tereni. Opremo za vodene športe, pa lahko najdete na plažah Čiova. Njegov geografski položaj vam ponuja številne izlete do slapov reke Krke, mesta Splita…in številnih drugih krajev, aerodrom pa je oddaljen komaj 8km.

Prosimo počakajte trenutek!