Pisak - Turistični vodnik

PISAK - Hrvaška, Omis: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Pisak je majhno turistično mestece atraktivne Makarske riviere, 40 km južno od Splita ter 18 km oddaljeno od Makarske. Riviera je znana po svoji prelepi, dolgi obali in gramozni plaži. Redka naseljenost in dolge obale brez hiš, so vzrok čistega in bistrega morja.
Pisak je nameščen v zavlečenem zalivu, tukaj lahko izbirate med peščenimi, gramoznimi in skalnatimi plažami, ter ga zaradi tega priporočamo za družinske počitnice, odnosno za ljubitelje morja ter športov na vodi. Tukaj se lahko potapljate, najamete čoln ter nemoteno uživate v potapljanju, jadranju ali deskanju. V mestu so tudi supermarketi. Večeri lahko popestrite z obiskom restavracij ali gostiln, kjer Vam bodo prijazni domačini pripravili ribo na tradicionalen dalmatinski način. Če pridete v Pisak, obiščite izvor Vrulje iz katere se vejajo številni majhni izvori hladne pitne vode.
Pisak je majhen ribiški kraj, turistično mesto, ki ima korenine iz leta 1500. Tukaj lahko preživite mirne in sprostitvene počitnice kjer se boste prav gotovo želeli vrnili. Popoln je za tiste ki sovražijo vrvež in nemir, ter radi uživajo v prelepem morju, lepoti okoliša, ugodju podnebja ter čisti in izvorni naravi. V tem malem mediteranskem raju dolge turistične tradicije, duša in telo dosežejo popolno harmonijo z naravo.

Prosimo počakajte trenutek!