Seget Donji - Turistični vodnik

SEGET DONJI - Hrvaška, Dalmacija: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Seget je naselje, nedaleč od Trogira. Seget Gornji stoji v zaledju, Seget Donji pa tik ob morju. Seget je nastal sredi XVI stoletja, ko je trogirski plemič Jakov Rotondo dobil dovoljenje za gradnjo utrdbe, okrog katere je nastalo naselje.
Na Segetskem polju stojijo številne majhne cerkvice ter arheološki ostanki iz preteklosti. Zahvaljujoč geografskem položaju ter ugodnem podnebju se prebivalstvo ukvarja z poljedelstvom, ribištvom, ladjedelništvom ter turizmom.
Če želite počitnice v mestu s tradicijo, daleč od dinamičnosti ter masovnega turizma, je Seget Donji pravo mesto za Vas. Mesto kulture ter gurmanske ponudbe, udomačeno in prijetno, nedaleč od velikih mest srednje dalmatinske obale ponuja posebna doživetja ribičem ter ljubiteljem športov na vodi.
Seget Vam ponuja počitnice, daleč od vrveža, v bližini kulturnih turističnih središč, Trogira in Splita. Kar se tiče ostalih vsebin, to staro ribiško mestece je zelo dobro povezana z turističnim naseljem Medena, polnim zabavnih in športnih vsebin, ki je oddaljena komaj 1km po stezi.

Prosimo počakajte trenutek!