Splitska - Turistični vodnik

SPLITSKA - Otok Brač, Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Splitska je naselje in majhno pristanišče na severni obali srednje dalmatinskega otoka Brača. Z obalo je povezan s trajektnimi linijami Split – Supetar, iz katerega vodi cesta 7 km vzhodno po regionalni cesti v smeri Postira. Razen tradicionalnih opravil, kmetijstvo in vinogradništvo, se vse bolj razvija turizem. Zahvaljujoč lepim plažam v dragah Splitska in Zatup , ki so stojijo v globokih strmih dragah, obkroženih z borovimi gozdovi.
To je kraj izjemne lepote, razen prekrasne narave poseduje tudi plemiški čar renesančna zgradba družine Cerinić-Cerineo iz leta 1577. V župni cerkvi Blažene device Marije si lahko ogledate slike renesančno sliko Madona s detetom.

Splitska je odličen kraj za tiste, ki imajo radi sprehode po naravi. Lahko obiščete zelo slikovita mesta, kot so Škripa, ki je oddaljen komaj 45 minut hoje (3 km v breg), ali Postire ki so oddaljene 30 minut, in še 30 minut do Dola. V mestu so tri restavracije, gostila in trgovina. Glavna proslava v mestu je dan Marijinega Vnebovzetja (15. avgust). Splitska največ ugaja mirnim družinskim počitnicam, ter gostim ki imajo radi domačo hrano, vino domačih vinarjev ter namestitev v privatnih sobah ali apartmajih.

Prosimo počakajte trenutek!