Tribunj - Turistični vodnik

TRIBUNJ - Hrvaška, Šibenik: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Tribunj je mesto in pristanišče, ki stoji na majhnem polotoku, 4 km zahodno od Vodica ter pripada delu privlačne šibenske riviere. Prebivalstvo se v glavnem ukvarja s poljedelstvom, ribištvom in turizmom. Na širšem področju naselja lahko najdemo nekaj kopališč in uval od katerih je nedvomno najlepša Sovlja. Manjše jahte lahko pristanejo v pristanišču, za večje pa obstaja pristanišče jugovzhodno od mesta.
Naselje je nastala v 16 st. na majhnem otočku. Tribunj je bil zgrajen od strani beguncev iz bližnjih kopenskih mest. Ohranjeni so ostanki obrambnega zidu ki datirajo iz časa Benečanske vladavine. V bližini je tudi stari Jurjevgrad, ki ohranja ruševine srednjeveške utrdbe in cerkve Sv. Nikole iz leta 1452. Na področju je še ena srednjeveška cerkev vzhodno od mesta.
Tribunj lasti najštevilnejšo ribiško floto v srednji Dalmaciji, ter se tribunjska obala ob vrnitvi ribičev z morja preoblikuje v najbogatejšo tržnico s svežo ribo in rakci. Gramozne plaže so primerne za počitnice z otroci, raznovrstna je ponudba športnih vsebin: od tenisa in balinanja, malega nogometa in košarke, do šole potapljanja, jadranja in povednega safarija. Niti zabavnega življenja ne primanjkuje : od tradicionalnih fešt in narodnih svetnikov do zabavnega programa.
Tribunj je majhno ribiško mestece nepremagljivega čara. Po stari tradiciji se vsako leto v Tribunju organizirajo dirke oslov.

Prosimo počakajte trenutek!