Brela - Turistični vodnik

BRELA - Makarska Riviera ,Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Brela se nahajajo 15 km severozahodno od Makarske ter 50 km južno od Splita, v samem središču Dalamacije. Že vrsto desetletij so Brela znana kot ena izmed najbolj privlačnih destinacij v Dalmaciji. Za Brela je karakterističen lep smrekov gozd v neposredni bližini prelepe gramozne plaže ter kristalno bistrem morju.
Razen ugodnega kopanja, Brela ponujajo raznovrstne rekreacije; balinanje, minigolf, namizni tenis, vodne športe. Kljub vsemu navedenem tudi bivanje je vrhunske kvalitete v modernih in luksuznih hotelih ali v privatnih apartmajih. Celotna ponudba v Brelih vam garantira nepozabne počitnice.
Ob sprehajališču Dugi rat se nahaja plaža Punta rata, dolga 800 metrov, ter je ena izmed najlepših plaže na Jadranski obali. Prav ta plaža je prva v Dalmaciji na kateri ponosno visi Modra zastavica – evropska ekološka nagrada, ki pravi da je prav ta plaža zadovoljuje številne stroge zahteve in marina glede na čistočo in kvaliteto morja ter plaže, stanje okolice, varnost plavalcev ter šolanje in ekološko zavest.
Prav ta plaža je izbrana koncem leta 2004. izmed desetih najlepših plaž na svet po raziskavi znanega časopisa Forbes.

Prosimo počakajte trenutek!