Crikvenica - Turistični vodnik

CRIKVENICA - Hrvaška, Crikvenica: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Crkivenica stoji v Kvarnerskem zalivu Jadranskega morja, oddaljena triintrideset kilometrov od Reke. Celo mesto je pravzaprav morska riviera z zaporedjem združenih turističnih mest.
Ime je dobila po cerkvi (crikvi) pavlinskem samostanu na ustju Dubračine. Izjemno prijetna klima, čisti zrak brez škodljivih alergenov, smoga in industrije, Crikvenica je pomembno turistično središče in mesto z turistično tradicijo dolgo več kot sto let.
Crikvenica je ena izmed redkih mest, za katero lahko rečemo da ji ne manjka zabave, gostišča na prepolni plaži so odprta do pozno v noč. Mestna peščena plaža je ena izmed najbolj urejenih na Jadranu in že vrst let dobiva Modro zastavo. V času bivanja v Crikvenici ne pozabite obiskati crkiveniški akvarij kut tudi prodajalne unikatnih spominkov.
Bogate športne vsebine na kopnem in morju, posebnosti za otroke, številna tekmovanja, bodo očarale številne ljubitelje zdravega življenja in aktivnega odmora. Hoteli in apartmaji ponujajo tradicijo, izkušnje, prijazno osebje ter vse kar je potrebno za idealne počitnice.

Prosimo počakajte trenutek!