Duće - Turistični vodnik

DUĆE - Hrvaška, Omiš: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Duće so zelo slikovit kraj, na področju Poljica, predelu obronkov mosorske planinske verige. Stojijo kakih 3 km od Omiša in 25 km od Splita ob Jadranski magistrali proti Dubrovniku. Svojo slavo Duće dolgujejo peščeni obali, ki je neprekinjena v nizu kakih 4 km.
Skozi zgodovino so Duće pripadel slavni Poljiški republiki, s katero je vladal Veliki knez po odredbah Poljiškega statuta. Takšna dediščina je pustila neizbrisen sled, okoliško ugodje katero krasi očuvani primerki narodne ruralne arhitekture.
Posebnost tega področja so stare vasi, sestavljene od starih kamenih hiš, majhnih uličic, stezic, majhnih trgov, starih cerkva, pokopališč ter cerkvenih zvonov… v katerih so ustvarjeni pogoji za kmečki turizem.
Planinski masiv je prekrit z borovci, kateri se raztezajo vse do obale, kar pa ustvarijo Duće prelepim krajem. Zelenilo, čisti zrak, blago podnebje in prelep pogled na morje ter otoke so pogoji zaradi katerih bodo vzele sapo vsakem obiskovalcu.

Prosimo počakajte trenutek!