Marina - Turistični vodnik

MARINA - Hrvaška, Trogir: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Marina je turistično naselje in majhno pristanišče nedaleč od starega srednjeveškega mesta Trogir (12 km zahodno), ob glavni cesti Split – Šibenik.
V Marini je stalo poletna rezidenca trogirskih škofov. Na otočku, ki je včasih bil v mestu, okrog leta 1500. je zgrajena impozantna trdnjava z izbočenimi loki na stebričkih. Z časom je trdnjava povezana z obalo, ter je renovirana na svoj prvotni videz. Razen mestne trdnjave, lahko obiščite tudi gotsko-renesančno cerkev Sv. Ivana ter gotsko cerkev Sv. Luke.
Ob obali, ki nosi isto ime kot naselje Marina, stojijo družinske hiše. Plaže so peščene in gramozne, ter so primerne za otroško igro ter družinskim počitnicam. Smreke in olive, ki so tam posajene, pa nudijo zelo prijetno zavetišče pred soncem.
V mestu je več konob in restavracij, ki ponujajo svežo ribo in kvalitetna domača vina, ker je Marina dobro zaščitena od vseh vetrov, Marino radi obiskujejo jadralci, katerim je na voljo 140 privezov.
Od športnih vsebin priporočamo vse športe na vodi, jadranje, potapljanje ali športni ribolov, lahko si izposodite čoln, jahto ter odidite na izlet raziskovati osamljene uvale v okolici. Zabavna in kulturna dogajanja lahko najdete, če obiščete Split, Trogir ali slikoviti Primošten. Isto velja , če želite izkušati moderno nočno življenje : kazina, nočne bare ali diskoteke.

Prosimo počakajte trenutek!