Novi Vinodolski - Turistični vodnik

NOVI VINODOLSKI - Hrvaška, Crikvenica: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Novi Vinodolski stoji na strmem hribčku, na ustju Suhe Ričine, v jugovzhodnem delu Vinodolske doline. Mesto Novi Vinodolski je sestavljeno iz dvajsetih naselij.
Novi Vinodolski je oddaljen komaj trideset kilometrov od pristanišča na otoku Krku in sto osemdeset kilometrov od zagrebškega letališča. Zahvaljujoč bližini glavnih avtocest, lokacija je primerna ter dostopna voznikom iz celotne Evrope.
Razen turizma, Novi Vindolski je zgodovinsko znan zaradi Vidolskega zakonika, enega izmed pomembnejših dokumentov Srednjega veka (leto 1288). Novi Vinodolski krasi staro mesto jedro, ostanki samostana Paulini, frankopanski dvorec s štirimi trdnjavami, hiša bratov Mažuranić in še veliko tega.
Poleg namestitve v hotelih, turističnih naseljih, kampih, apartmajih, sobah in vilah je tu mestno pristanišče s privezi, številni športno rekreativni objekti, bazeni in ostale vsebine s katerimi boste izpopolnili svoje počitnice. Plaže so prekrasno urejene, med njimi pa izstopa peščena plaža Lišanj, ki je obkrožena z borovci, primerna za otroke in odrasle.

Prosimo počakajte trenutek!