Petrčane - Turistični vodnik

PETRČANE - Hrvaška, Zadar: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Petrčane so naselje in pristanišče na obali ki nosi isto ime, med Zadrom in Ninom, starih hrvaških mest (13 km severozahodno od Zadra). Gospodarstvo je zasnovano na poljedelstvu, ribištvu ter turizmu. Pristanišče je zelo dobro zaščiteno, v njej lahko sidrajo manjše jahte.
Petrčane ima lepe betonirane, gramozne in peščene plaže tik ob robu gostega borovega gozda. V gozdu se nahajajo moderni hoteli s športnimi tereni in bazeni za plavanje. Če želite prijetne počitnice, Petrčane Vam ponujajo številne športno-rekreacijske vsebine. Geografski položaj je primeren za razgledovanje otokov zadrskega arhipelaga ali obisku Nacionalnega parka Kornati.
V srednjem veku je v Petračnih so bile posesti zadarskega samostana sv. Krševana in Platona. Jugovzhodno od vasice ob obali so ostanki ruševine romantične cerkve sv. Bartolomeja, čigave ostanke masivnega turna z uro so spremenili v stavbo, tako imenovano Kulina, ki je zelo dobro ohranjena.

Prosimo počakajte trenutek!