Rab - Turistični vodnik

RAB - Otok Rab, Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Mesto Rab je bilo rimsko naselje, ki mu je cesar Oktavijan Avgust podaril status mesta ter ga razglasil za municipij deset let pred Kristusovim rojstvom. Zaščitnik mesta je Sv. Krištof. Mesta ima tri prelepa mestna parka. Mesto je Rab je preko poletja, središče številnih kulturnih dogajanj. Rabske glasbene večeri spremenijo rabske cerkve in trge v odre, ozke mestne ulice pa se spremenijo v razstave slik. Posebej zanimivi dogodki so Rab summer festival in Rab Fashion week.
Rabska fjera je ena izmed najprivlačnejših poletnih dogodkov v mestu Rabu. Tridnevna manifestacija, na kateri se oživlja srednjeveška zgodovina. Takrat na rabskih ulicah in trgih lahko srečamo čipkarje, slikarje, glasbenike, medarje, keramičarje, glagoljaše, kovače, cvetličarje, oblikovalce kamna in lesa.
V turistični ponudbi otoka je potrebno omeniti številne lepe izlete ob spoznavanju otoka Raba in okolice, za katere se je dovolj odpraviti do Rabske plaže, kjer so povezani gotovo vse izletniške ladje in tam preveriti ponudbo. Ena izmed posebnih doživetij je vožnja z majhni taksi ladjicami, ki so znane z rabskim imenom "Barkarijola", ki vas bodo popeljale na razgled prekrasnih uval, fjorda Zavratnice, ter na ribarjenje v družbi rabskega domačina.
Za nočno zabavo je tudi poskrbljeno, tu so številne majhne gostile, pubi, nočni klubi, coctail bari, ki se nahajajo v starem mestnem jedru Raba, med kamenimi zidovi, trgi starega mestnega jedra.

Prosimo počakajte trenutek!