Rogač - Turistični vodnik

ROGAČ - Otok Šolta, Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Rogač je zaselek naselja Grohte na severni obali otoka Šolte, 2km severozahodno od Grohota in hkrati največje pristanišče na Šolti ampak tudi turistično naselje. Obala v bližini pristanišča je razčlenjena v zalivčkih, ki ustvarjajo dobre pogoje za navtični turizem.
Z lokalno cesto je Rogač povezan z ostalimi naselji na Šolti. Vsakodnevni trajekti in katamaranske linije povezujejo Šolto s Splitom, na otoku pa vozi tudi avtobus in taxi.
Rogač je najstarejše mesto na Šolti, skozi zgodovino je vedno bilo poseljeno, zaradi strahu od gusarjev ter oddaljenosti od šoltanskega polja pa tukaj ni nikoli bilo veliko prebivalcev.
Če se povrnemo v zgodovino, vidimo da so za časa Rimljanov tukaj živeli ljudje. U južnem zalivu, Banje, so najedeni ostanki rimske farme, na severozahodnem delu zaliva pa stojijo ostanki rimskega ribnika z ostanki zidov pod morjem. Najzanimivejši arheološko najdišče je vsekakor rustikalna vila v kateri je bila kopalnica.
Plaža v Rogaču nosi ime Banje, ker pa je obala skalnata je vsepovsod primerno za kopanje. Veliko turistov raje poišče zasebni prostor za sončenje in kopanje na številnih skalah ob morju. Glede tega vam priporočamo kratek sprehod do bližnjih skalnatih mest ob morju kjer boste uživali v zasebnosti.
Turistična ponudba Rogača vključuje lepe privatne apartmaje ter gostinske objekte, kar vključuje pizzerije in kavarne. Skupaj z nedotaknjeno naravo boste imeli vse možnosti da prav gotovo uživate v svojih počitnicah.

Prosimo počakajte trenutek!