Slatine - Turistični vodnik

SLATINE - Otok Čiovo, Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Slatine je naselje na otoku Čiovo, ki je z dvižnim mostom povezan s mesto Trogirom ter skupaj z ustvarja edinstveno celoto. Po prečkanju mosta, se regionalna cesta ki vodi po celem otoku, razdeli na levo in desno. Če greste levo ste oddaljeni od 7 km od mesta. Celi otok Čiovo je znan kraj po lepih plažah, z gozdom obraščenem obalnem pasu ter številnimi majhnimi naselji. Plaže v mestu so skalnate, betonske ali gramozne, s številnimi slikovitimi ribiškimi gostilnami – konobe, in lokali na sami obali. Če obiščete Slatine lahko se prepustite fantastičnem ugodju in miru, ki vam ponuja malo bolj oddaljeno mesto na otoku.
Če se zaželite množičnega dogajanja na morju potem lahko obiščete ulice Trogira, ki razen živahnih ribiških noči ter narodnih predstavitev ponuja koncerte klasične glasbe v posebnih scenskih predstavitvah v mestu. Za tiste, ki pa želijo bolj aktiven odmor so na voljo številni športni tereni. Sama geografska lega vam ponuja številne izlete od slapov reke Krke, mesta Splita, Šibenika, seveda Trogira in ostalih mest na Čiovu, Donjeg i Gornje Okruga, Arbanije…. Aerodrom pa je oddaljen komaj 15 km.

Prosimo počakajte trenutek!