Srima - Turistični vodnik

SRIMA - Hrvaška, Šibenik: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Srima je turistično naselje šibenskega primorja, 3km jugovzhodno od Vodica ob regionalni prometnici, ki za Vodicami razdeli od Jadranske magistrale. V zadnjih dvajsetih letih se je močno povečal turizem z izgradnjo kvalitetnih bivališč v družinskih hišah za počitnice, ter številni kampi. Strima s svojimi gramoznimi plažami privablja ljubitelje morja in odmora v majhnem tipičnem dalmatinskem kraju.
Naselje je obstajalo že v času srednjega veka, njegovi prebivalci so pred nevarnostjo turških napadov zbežali na bližnji otok Prvić ter zgradili novo naselje Šepurine. Po koncu turških napadov, ob koncu 17. stoletja se vračajo nazaj v Srima.
V mestu je več arheoloških najdišč iz poznega krščanstva (starokrščanska bazilika iz VI stoletja), sam kraj pa se prvič omenja ob začetku 16 stoletja. Priporočamo vam obiskati Severno cerkev iz VI st. ter Južno cerkev, romantično cerkvico Gospe Srimske iz XII st.
Če iščete kraj za mirne počitnice, daleč od hotelov in glasnih naselij, vam svetujemo apartmaje, sobe in hiše v Smirni. Če se želite zabavati, feštati, potem obiščite Vodice, znano turistično središče. V bližini sta turistična naselja Tribunj in Skradin z nacionalnim parkom Krka ter otoka Prvić in Zlarin.

Prosimo počakajte trenutek!