Stanići - Turistični vodnik

STANIĆI - Hrvaška, Omiš: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Stanići so majhno ribiško naselje, 10 km oddaljeno od Omiša v smeri Makarske in Dubrovnika, kakih 40 km do Spita. Zaradi svojega položaja na obronkih hriba, kraj ponuja prekrasen razgled na Brački kanal in otok. Udobno namestitev lahko dobite v novozgrajenih hišah, vilah in apartmajih, njihovi lastniki pa so zelo prijazni.
Zrak je tukaj popolnoma neonesnažen, morje modro in bistro, plaže tihe in čiste, daleč stran od agresivne razburjenosti modernega življenja in turistične industrije. V okolici je še vedno mogoče najti 'lastno plažo' ali miren kotiček. Da ne boste lačni, lahko jeste v restavracijah: Borovina, Sun City in piceriji Espagna. Kupujete lahko v dveh trgovinah, ki ponujajo sveži kruh, sadje, zelenjavo…
Stanići so idealni za mirne družinske počitnice v prelepem pejsažu. Bližina kanjona reke Cetine, hriba Biokovo, rodovitnih polj primernih za pridelavo sadja, zelenjave in grozdja v zaledju, kot tudi prekrasne plaže so nekateri od razlogov zakaj so Stanići tako privlačen kraj.
Za tiste, ki radi uživajo v zunanjih aktivnostih, pa so tukaj vodeni športi, rafting ali veslanje na reki Cetini. Tisti ki pa se radi zabavajo se lahko sprostijo v Omišu ter poslušajo klape, večerjajo v odličnih restavracijah, s sprehajajo v sijajnem mediteranskem ugodju in arhitekturi.

Prosimo počakajte trenutek!