Sumpetar - Turistični vodnik

SUMPETAR - Hrvaška, Omiš: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Sumpetar je naselje 15 km južno od Splita, na pol poti do Omiša. Je del občine Dugi rat, skupaj s ostalimi majhnimi naselji idealnimi za mirnejše počitnice.
Obala na tem mestu je zelo razčlenjena, prebogata z številnimi majhnimi gramoznimi plažami, ter fino betoniranimi plažami pred privatnimi hišami, ki stojijo tik ob morju.
Sumpetar in njegova okolica delujejo zelo slikovito s svojo arhitekturo in prilagojeno okolico. Zemlja je tukaj zelo plodna, zaradi katere prebivalci Sumpetra vzgajajo zelo kvalitetno sadje, zelenjavo in seveda grozdje.
Ker je hrib Mosor zelo blizu morja, ljubitelji plezanja, kolesarji, planinari lahko uživajo v svobodni izbiri mesta za počitek, ko pa se ljubitelji hitrosti lahko odločijo za rafting na reki Cetini.
Ljubitelji umetnosti lahko uživajo v cerkvi Sv. Stjepana in cerkvi Sv. Antuna z njenim pred romanškim oltarjem, priporočljivo je obiskati tudi bližnja mesta Duce in Dugi Rat ter mesta Omiš in Split.

Prosimo počakajte trenutek!