Tkon - Turistični vodnik

TKON - Otok Pašman, Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Tkon je drugo po velikosti naselje na otoku Pašmanu, enem izmed otokov v zadarskem arhipelagu. Pašman in bližnji otok Ugljan imata tudi ime otoka dvojčka, združeni sta preko mostu v soteski Ždrilo. Popolni mir ter neposredni stik z narav, sta prednosti Tkona glede na ostala turistična naselja. Ta kraj jamči počitek, pomorske linije z Biogradom, pa omogočajo pestro ponudbo.
Tkon je naselje in majhno pristanišče v južnem delu vzhodne obale otoka Pašmana. Ljudje na otoku se ukvarjajo s poljedelstvom, vinogradništvom, olivami, ribištvom ter turizmom. Kraj stoji tik ob regionalni prometnici, s trajektom pa je povezan z Biogradom na Moru. Zalivček je zaščiten od vseh vetrov in valov, manjše jahte pa se lahko usidrajo ob valobranu.
Župna cerkev Sv. Tome je bila zgrajena leta 1742. Na glavnem oltarju je slika Mati Božje, za katero se smatra da jo je izdelal Petar Jordanić ob koncu XV stoletja.

Prosimo počakajte trenutek!