Tučepi - Turistični vodnik

TUČEPI - Makarska Riviera ,Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Tučepi, kraj ki se nahaja na Makarski rivieri, 6 km jugovzhodno od Makarske, z tradicijo iz časa Antike več kod štiri tisoč let, zgrajeni na mestu rimske vile.
Prvotno naselje je obstojno skozi čas srednjega veka, kar lahko potrdijo deli pohištva iz zgodnje krščanske cerkve, izkopani na pokopališču ter nekaj srednjeveških grobnic in cerkev Sv. Juraja, zgrajena proti koncu 11. stoletja, ki kaže posebnost v mešanem romantično - gotskem stilu. Sedanje ime Tučepi prvič se omenja leta 1434. Plemiške družine Ivanišević in Lucić-Palović iz Makarske so imele v svoji lasti baročne vile ob morju.
Tučepi so danes moderna turistična destinacija. Kapaciteta mest v hotelih šteje 2000 postelj in več kot 4500 postelj v privatni namestitvi. Tukaj so številne restavracije, gostilne in ostali turistični objekti z odlično ponudbo hrane in pijače. V Tučepih se nahaja 4 km dolga peščena plaža, ki je raztegnjena v dolžini sprehajališča v celotni njeni dolžini.
Bogata je tudi ponudba kulturno-zabavne vsebine skozi organizacijo “Ljetnje večeri u Tučepima”, ko se dogajajo številni spektakli. Če se odpravimo na sprehod po poteh do manjših vasi, kakih 30 do 50 minut hoje v nasprotni smeri od morja, lahko uživate v tihoti in občutku modrosti prejšnjih stoletij.

Prosimo počakajte trenutek!