Turanj - Turistični vodnik

TURANJ - Hrvaška, Biograd: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Turanj je majhno turistično mesto, od Zadra oddaljeno 23 km, takoj v nizu do Sv. Filip i Jakova ter Biograda. Na tem področju je obala zelo nizka ter s tem geomorfološki revnejša, morje je tukaj zelo plitvo ter vse to prispeva k dejstvu, da so tukaj številna slikovita, turistično zanimiva mesta.

Gostinski objekti in prednosti majhnega mesteca bodo vaše bivanje tukaj naredili zelo prijetnim. Njegove mirna plaža, obkrožena z gostim smrekovim gozdom, omogočajo vam prijetne počitnice, še posebej primerne za družine z majhnimi otroci. Panorama mediteranske vegetacije ter bližina prelepih otokov zadrskega arhipelaga ter Nacionalnega parka Kornati, bodo popestrili vaše bivanje v Turnju.

V Turnju je možno videti tudi najdišča zgodovinskega in umetniškega značaja, iz časa antike ter tudi zelo dobro ohranjeno trdnjavo iz 17. stoletja. Župna cerkev iz 15. stoljetja je večkrat objavljana, v njeni bližini je srednjeveška kapelica katera se odlikuje z ohranjenim glagolniškim napisom.

Prosimo počakajte trenutek!