Umag - Turistični vodnik

UMAG - Istra, Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Umag, majhno mesto in pristanišče na severozahodni obali Istre, predstavlja„vrata Hrvaške v Evropo“. Umag je danes mesto turizma in športa. Znan je kot športno središče, glede na to je že vrsto let gostitelj ATP turnirja, ki gosti številne svetovne teniške zvezde.
Že v preteklosti, ko je bil odkrit od strani rimskih plemičev ter so Umag naredili za svojo letno rezidenco, sijaj, izobilje ter glamur tistih časov preslikuje se danes v benečanskih hišah, ki krasijo staro mesto jedro mesta.
Oddaljen komaj 40 km od Trsta, 150 km od Ljubljane ter 50 navtičnih milj od Benetk, ter je priljubljeno mesto za počitnice z izjemnimi izletniškimi možnostmi. Tudi zaledje Umaga skriva do sedaj slabo znane turistične atrakcije, kot so planinarjenje, speleologija in ostalih aktivnosti za ljubitelje pravih avantur. Starejši del Umaga stoji na majhnem polotoku, novi del pa je razvlečen tik ob obali, ob katerem so glavne turistične kapacitete. Poleg Umaga sta znana še dva turistična kraja, Savudrija, kjer je najstarejši zidani svetilnik na hrvaškem Jadranu in Lovrečica, ki je mirna oaza družinskih počitnic. V Umagu lahko najdete eno izmed najbolj prestižnih ACI marin z modro zastavico. Turistični mini vlakec povezuje Umag s Kotorom, kjer je tudi rimsko arheološko najdišče. Morje v Umagu je kristalno čisto in primerno za kopanje od maja do oktobra. Namestitev je možna v hotelih, hostelih, vilah in privatnih hišah. Poizkusite lahko tudi istrske specialitete, tartufe, ali se odpravite na športna igrišča, zabavate se na veselicah, ki se organizirajo skozi celo leto. Vse ponujeno je podrejeno željam gostov.

Prosimo počakajte trenutek!