Vodice - Turistični vodnik

VODICE - Hrvaška, Šibenik: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Vodice so mesto in pristanišče v severni Dalmaciji, oddaljene po Jadranski magistrali 11 km severozahodno od Šibenika. Prebivalstvo se ukvarja s poljedelstvom, ribištvom in turizmom. Vodice so dobile ime po velikih količinah pitne vode v svoji neposredni bližini. Prvič se omenjajo ob začetku 15. Stoletja. Prelepe gramozne plaže, mirne uvale ter čisti zrak, so pogojevali razvoju turizma, ki se je v tem koncu začel v šestdesetih letih, danes pa je to mesto popolnoma posvečeno tej dejavnosti.
Vodice so relativno novejše naselje, prvič se omenjajo komaj leta 1402. Mesto se je branilo od turške nevarnosti z trdnim obzidjem, ter z trdnjavami od katerih je ohranjeno le del obzidja ter tako imenovana Čorić kula. Majhna cerkev sv. Križa (prejšnja župna cerkev), ki jo je zgradil Vicko Ivanov iz Korčule, stoji na pokopališču zahodno od mesta.
Poleg pestre ponudbe namestitve v apartmajih, kampih ali hotelih, je tudi bogata gastronomska ponudba, zaradi katere so Vodice zelo popularno letovišče. Več kot 100 gostinskih objektov, od katerih več kot polovica ponuja različno hrano (ribo, rakce, školjke, tradicionalne jedi), vključujoč tudi stare dalmatinske jedi. V Vodicah vam ne bo primanjkovalo tudi športnih vsebin, tri teniška terena, nogometno igrišče, igrišče za odbojko ter košarko. Športni tereni se nahajajo v bližini hotela Olimpija. Športno rekreacijska ponudba vključuje tečaje potapljanja, surfanja ter podvodne fotografije.
Če ste ljubitelj aktivnih ter pestrih počitnic, so Vodice pravo mesto za vas. Tradicionalna fešta v Vodicah, ki se organizira v avgustu, dan Gospe Karmeličanske (16. julija) predstavljajo posebne dogodke. Vodice v začetku junija gostijo hrvaški Radijski festival. Galeriji "Bast" i "Strikoman" prispevajo kulturni ponudbi tega mesta. Ponujajo se tudi organizirani izleti. Vodice ACI Marina, ima 450 privezov v morju ter 150 mest na kopnem. Marina se nahaja na severovzhodnem delu Vodic (uvala Vrulje) .
Oklica Vodic je sestavljena iz niza majhnih slikovitih področij, te prelepe riviere, dolgih peščenih in gramoznih plaž. Razen obiska teh krajev, svoje bivanje v Vodicah lahko izkoristite za obisk otokov šibenskega arhipelaga, ki so vsakodnevno s trajektnimi linijami povezani z mestom Šibenik, ki je od Vodic oddaljen komaj 10km.

Prosimo počakajte trenutek!