Živogošće - Turistični vodnik

ŽIVOGOŠĆE - Makarska Riviera ,Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Živogošče je vas in pristanišče na Makarski rivieri, nameščeno na obronkih hriba Bikovo, 14 km jugovzhodno od Makarske 75 km od Splita. Živogošće je sestavljeno iz treh manjših krajev, oddaljenih eno od drugega; Porat, Mala Duba in Blato.
V Živogošću je kar nekaj lepih gramoznih plaž, obkroženih z borovim gozdom. Visoka kvaliteta namestitve – hoteli, apartmaji, kot tudi športni tereni, sprehodi ob morju (lungomare), ustvarjajo to mesto zelo prijetnim za bivanje.
Znani Lucijanov epigram, posvečen mestnem izvoru vode, vrezan v eno steno nad morjem, je ostal nepoškodovan še iz rimskih časov. Živogošće pod tem imenom se prič omenja leta 1434. Frančiškanski samostan v mestu je osnovan leta 1616., ter je stoletja bilo središče duhovnega življenja ter pismenosti Živogošča, s svojo bogato knjižnico in umetniškimi deli velike vrednosti. Pod frančiškanskim samostanom je veliki izvor sveže vode, ki ostane tudi za časa velike plime.

Prosimo počakajte trenutek!