Drašnice - Turistični vodnik

DRAŠNICE - Makarska Riviera ,Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Drašnice je naselje na Makarski rivieri, 3 km jugovzhodno od Podogore. Naselje stoji tik ob glavni cesti Split – Dubrovnik. Drašnice je tipični dalmatinski kraj s številnimi slikovitimi kamenimi hišicami v enem posebnem mediteranskem okolišu borovcev in kristalno modrega plavega Jadrana.
Del kulturne dediščine lahko najdemo na srednjeveškem pokopališču, ker je baročna cerkev iz leta 1745. (uničena v potresu 1794, obnovljena ter ponovno uničena). Cerkvena tla okarakterizirajo srednjeveške grobnice. Nad vasico je gotska cerkev Sv. Stjepana, kjer je rimski napis ter napis iz leta 1446 ki omenja vojvodo Stjepana.
Drašice so deloma pokrite z borovci, majhne gramozne plaže pa se raztezajo skozi celo naselje. Ljudje se tukaj ukvarjajo s poljedelstvom, vinogradništvom i ribištvom. Jahte in čolni lahko pristanejo ob petindvajset metrskem pomolu.

Prosimo počakajte trenutek!