Orebić - Turistični vodnik

OREBIĆ - Polotok Pelješac, Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Orebić je turistično mestece na južni obali polotoka Pelješca pod hribom Sveti Ilija (961m) ter najbolj priljubljena turistična destinacija na Pelješki rivieri. Največja atrakcija v Orebiću je renesančni frančiškanski samostan iz XV st. v katerem se nahaja zbirka umetnin. V bližini samostana je vasica Karmen z nekaj srednjeveških spomenikov. Tukaj je tudi izhodiščna točka do slikovitih zgornjih vasic, ter tudi eden izmed najbolj priljubljenih poti za vzpon do Sv. Ilije (St. Elias). Okolica je primerna za sprehode, planinarjenje, nabiranje zelišč. Obronki v notranjosti so obrasli z vinogradi, avtohtonih peljeških trt in prekinjene vinske steze, kleti kjer lahko poizkusite in kupite domače vino ali prošek. V Orebiću je pomorski muzej.
Obala Orebića je polna majhnih peščenih in gramoznih plaž, med katerimi je največja plaža Trstenistica, ki je dolga 1500 m. V bližini mesta so številne skalnate uvale z majhnimi izoliranimi plažami, primerne za tiste ki ljubijo zasebnost. Okolica Orebića, kot tudi cel Pelješac je obrastel z gosto zimzeleno vegetacijo ter tipičnim mediteranskim rastlinjem. Po številu sončnih dni spada med najbolj topna mesta na Jadranu. Gospodarsko je zasnovano na poljedelstvu, ribištvu in turizmu. V mestu je trajektno pristanišče za linije s Korčulo, kateri je Orebić najkrajša povezava z obalo.
Današnji Orebić je mesto bogate turistične ponudbe. Na voljo so vam hotelska in privatna namestitev, mesto pa je opremljeno s številnimi rekreativnimi tereni in igrišči za tenis ter nogomet. Tukaj so zelo priljubljeni vodeni športi, ter se na plažah lahko najame oprema. Organizira se tudi šola jadranja in deskanja. Gastronomska ponudba bo zadovoljila tudi najbolj izbirčne goste, priporočamo vam poizkusiti kamenice in dagnje iz peljeških gojišč ter znana vina dingač in postup.
V Orebiću in okoliških mestih se organizirajo številne tradicionalne verske svečanosti. Posebno je zanimiva proslava Gospe od Karmena (16.julij). Preko poletja pa gostujejo gledališča ter organizirajo kulturne in zabavne prireditve.

Prosimo počakajte trenutek!