Vrboska - Turistični vodnik

VRBOSKA - Otok Hvar, Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Vrboska je turistično mestece, ki ima tudi majhno pristanišče na središčnem delu severne obale otoka Hvara. Nahaja se v slikovitem, globoki dragi, obkroženi z vinogradi, nasadi oljk ter borovim gozdom. Vrboska ponuja vse za mirne družinske počitnice. Prebivalci tega kraja se ukvarjajo s sadjarstvom, vzgojo oljk in fig, vinogradništvom ter turizmom.
Vrbovska je kraj s tipičnimi kmečkimi hišami, ima tudi nekaj baročnih in renesančnih zgradb. Edinstven primer je spomenik monumentalne cerkve-trdnjave, s katerega krova je prelep pogled na okolico ter morsko obalo. To je kraj dolge ribiške tradicije, ter vsekakor obiščite Ribarski muzej, ki je poln ribiškega orodja. Stoji nekaj kilometrov od Starigrada, blizu je tudi Jelsa, mestece s lepim trgom in parkom ter prekrasnim plažam.
Z nekoliko hotelskih objektov, številnimi privatnimi hišami s apartmaji ter sobami za najem, kvalitetno gostinsko ponudbo, ter možnostmi za šport in rekreacijo, Vrboska svojim gostem jamči kvaliteten in pester odmor. Razen pristanišča v katerem lahko sidrajo manjše jahte, Vrboska ima zelo opremljeno marino. V turistični sezoni se organizirajo kulturne in zabavne prireditve.

Prosimo počakajte trenutek!