Otok Krk - Turistični vodnik

OTOK KRK - Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Otok Krk je najsevernejši otok Mediterana, stoji v Kvarnerskem zalivu. Hkrati je tudi največji otok Jadrana s površino 409,9 km². Krk je tudi otok z največ poseljenih krajev (68). Na otoku danes živi približno 17 860 prebivalcev.
Do Krka najlažje pridete z vozilom preko krčekega mostu, ali z letalom do letališča, ki stoji nedaleč od Omišlja. Pridete lahko tudi z trajekti iz otoka Cresa ali Loparja na otoku Rabu. Vsa priobalna mesta imajo izjemno dobro urejena pristanišča za privez vseh vrst plovil.
Otok Krk ima izjemno prijetno toplo klimo, krasi ga tudi krški reliefi z zanimivimi oblikami : špiljami in jamami (Biserujka pri Dobrinji), dolinami in vrtačami. Ob središčnem delu otoka se raztegujejo rodovitna polja. Obala je razčlenjena, s številnimi uvalami, gramoznimi plažami in uvalami. Otok Prvić in severovzhodni strmi del obale otoka Krka je ornitološki rezervat, na katerih prebivajo beloglavi jastrebi.
Otok so sprehajalne in kolesarske steze v dolžini 300 km. Na plažah pa plapola štirinajst Modrih zastav. Krk se prišteva med najbolj sončne dele Evrope s 2500 sončnih ur letno. Na zahodni strani uvale Klimno stoji plaža z zdravilnim blatom in ponuja možnost zabave.. od picigina v morju do odbojke ter igrišča za mali nogomet.
Namestitev se ponuja v hotelih, kampih in privatnih gospodinjstvih. Poleg izrednega krčkega olivnega olja, krčkega sira ter kvalitetne jagnjetine in ribe, otok Krk se lahko pohvali tudi iz izvornimi konobami in dobrimi restavracijami, kjer lahko poizkusite tradicionalne jedi kot so janječi žvacet, šurlica z golažem od jagenjčka ali sladkega prašička.
Otok Krk je bogat z kulturno zgodovinsko dediščino ki jo je potrebno doživeti. Vsekakor obiščite stara mestna jedra in župne cerkve, razen tega muzeje z etnografsko sakralnimi zbirkami, številne galerije in knjižnico Vitezić v Vrbniku. Akvarij Baška ponuja enkratno doživetje morskega sveta ter lahko uživate v številnih drugih dogajanjih na otoku ( Krčki sejem ali Lovrčeveva v avgustu, festival krčega folklorja, številne poletne koncerte zabavne in klasične glasbe, ribarjenje, potapljanje, izleti v bližnje nacionalne parke Plitvička jezera, Risnjak in Severni Velebit ali se odpravite v Gorski kotar, Benetke, Istro…)

Prosimo počakajte trenutek!