Otok Rab - Turistični vodnik

OTOK RAB - Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Otok Rab skupaj z sosednjimi otočki sestavlja otoško skupino, ki se nahaja na izjemno primerni prometni in turistični legi v odnosu na evropsko in domače tržišče. Otok Rab (Arbe) se razteguje v smeri severozahod-jugovzhod, paralelno z obalo podvelebitskega primorja. Največja zračna dolžina otoka Raba iznaša dvaindvajset kilometrov. Zahvaljujoč s svoji nepravilni obliki, širina otoka je različna. Do otoka Raba lahko pridete s trajektom iz pristanišča Jablanac na kopnem in iz pristanišča Mišnjak na južni strani otoka Raba. Plovba traja približno petnajst minut ter je pluje večkrat dnevno skozi celo leto. Lopar na Rabu in Valbiska na Krku sta tudi povezana s trajektnimi linijami dva krat dnevno skozi celo leto ter štiri krat v sezoni. Katamaran iz Reke do Raba lahko plujete enkrat dnevno skozi celo leto.
Otok Rab je otok čudežne naravne različnosti, prelepih plaž, otok bogate kulturne dediščine, dolgih in prijetnih sprehajališč, tradicije v turizmu več kot 120 let, prijaznih in gostoljubnih domačinov.
Poleg bogastva flore, na otoku Rabu je možno srečati pester živalski svet, kako na kopnem, tako tudi v morju. Naravno bogastvo, bogata zgodovina in kulturno-zgodovinska dediščina so osnove turistične dejavnosti, ki je glavna panoga s stoletno tradicijo.

Prosimo počakajte trenutek!