Otok Brač - Turistični vodnik

OTOK BRAČ - Hrvaška, Dalmacija: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Otok Brač je veliko obalno središče z lastnim pristaniščem in aerodromom. Na daleč je znan njegov brački kamen, ki se uporablja za gradnjo po celem svetu, tudi pri gradnji Bele hiše v Washingtonu. Vsepovsod na otoku lahko uživate v tipičnim otoškim plažam, največja atrakcija otoka je Bol, ki je tudi največje turistično središče na otoku znano po peščeni plaži in teniškim turnirji.
Bol se nahaja na osami, na južni starani otoka Brača, ter je hkrati tudi najstarejše bračko mestece. Zapeljive plaže in izvori pitne vode so glavni krivci, da je tak kraj postal priljubljena turistična oaza znana po velikem številu obiskovalcev. Vzhodno in zahodno od Bola se nizajo številne peščine in prekrasne plaže v razdalji kakih 15 km. Med njimi je prav gotovo najbolj znana, po mnogim tudi najlepša plaža na Jadranu, Zlati rat, raj surferje in ljubitelje športov na vodi, ter ponos prebivalcev tega mesteca.
Supetar je mesto in pristanišče na severni obali otoka. Nahaja se v uvali Sv. Petar, po katerem je tudi dobil ime, danes pa je med glavnimi turističnimi središči. Ponuja vam bogastvo kulturnih spomenikov, raznovrstne športno-rekreativne vsebine ter avtentične otoške zabavne vsebine.
Sutivan je naselje in pristanišče na zahodnem delu severne obale otoka Brača, 7 km zahodno od Supetra, trajektnega pristanišča, ter je povezan z vsakodnevnimi pogostimi povezavami s Splitom.
Bobovišća na moru, Bobovišća in Lozišća so tri majhna naselja blizu Milne, večjega turističnega središča. Sestavljajo edinstveno celoto v kateri je globoko povlečena zaščitena uvala Bobovišća na morju, ki predstavlja izhod na obalo za ostalima dvema naseljema. Milna je turistično mestece in pristanišče na zahodni obali otoka, 20 km jugozahodno od Supetra. Bila je znana že v času gradnje Dioklecijanove palače, ko so cesarski ladje tukaj sidrale. Glede na to, da je najbolj varno pristanišče na otoku, zaščitena od vseh vetrov, razen prijetnega maestrala, je tukaj zgrajena marina kapacitete 200 privezov.
Postira je turistično naselje, ki stoji na severni obali. Odlična lega je Postiru naredila pristaniščem ter ribiškim krajem, rodovitna zemlja v zaledju garantira gostom domačo hrano in kvalitetna vina. Pućišća so naselje in pristanišče na severni obali, nameščena v lepi, dobro zaščiteni dragi, ki ponuja varnost čolnom. Skupaj s Supetrom predstavljajo največje mesto na otoku.
Mesto se je razvilo na kamnu, zaradi kamna ter od kamna. Mest je znano po kameno klesarski tradicij, kamen iz bližnjih kamnolomov pa je vgrajen tudi v Belo hišo v Washingtonu.
Povlja je naselje v isto imeni uvali na severovzhodni obali otoka Brača.

Prosimo počakajte trenutek!