Otok Ugljan - Turistični vodnik

OTOK UGLJAN - Hrvaška, Dalmacija: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Bogati zadarski arhipelag je pred mestom razporejen v tri vrste. V sprednjem delu, relativno blizu obale stojijo Ugljan in Pašman. Ves Ugljan, še prav posebej naselje Preko, stojijo nasproti Zadra, ter so kot njegova predmestja, gravitirajo svojem domačinu s katerim so povezani s številnimi trajektnimi povezavami. Gospodarska osnova otoškim mest je poljedelstvo, vinogradništvo, oljarstvo, ribištvo in turizem. Vsa mesta na otoku so povezana s cestami. Največja mesta so Kali, Preko, mesto Ugljan ter turistično mesto Kukljica. Otoki Ugljan in Pašman sta povezana z mostom ki povezuje obali Pašmanskega kanala.
Obala je bogata s številnimi prelepimi plažami. Razen bogatega pasu na voljo so vam tudi otočki Ošljak in Galovac, ki ležijo pred Prekom. Turistom je najbolj privlačna plaža na gozdnem otočku Galovac, oddaljenem komaj 80 m od središča Preka. Kali je tipično mediteransko mesto, in tudi največje naselje na vseh zadarskih otokih ter najbolj znano ribiško središče na Jadranu. Posebno ugodje dajejo mu številni privezani čolni. V avgustu se odvija tradicionalna Ribarska kaljska noč.
Lepote Nacionalnega parka Kornati ter Parka narave Telešćica, ki stojijo v neposredni bližini otoka, bodo vaše praznike globoko vtisnili v spomin.

Prosimo počakajte trenutek!