Riviera Biograd - Turistični vodnik

RIVIERA BIOGRAD - Hrvaška, Dalmacija: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Od privlačnega majhnega mesteca Svetog Petra na severu, do krotkih, modrih Draga na jugu, se razteguje krotka in plitva obala, ki gravitira k mestu Biogradu. Podprte z bogatim in rodovitnim zaledjem, uokvirjene z modrino morja ter razdeljeno z skupino otokov in otočkov, te obale so že v preteklosti plenile pozornosti raznih narodov.
Omenjeni Biograd je pristanišče in pomembno turistično mestece, oddaljeno 29 km južno od Zadra ter 44 severno od Šibenika. Okoliško področje je poraščeno z borovim gozdom. Gozdovi ter ostala mediteranska vegetacija, prostrane peščene plaže (Soline, Crvena Luka), ugodno podnebje s številnimi otoki in otočki v neposredni bližini obale, ter široko Vransko jezero (ribolov, lov perutnine) so pripomogli, da se Biograd razvije v znano turistično destinacijo.
Nedaleč od Biograda je jezero Vrana, ki v bistvu poplavljeno kraško polje. V času rimljanske dominacije je mesto Zadar od tukaj preko akvadukta prejemalo vodo. Vransko jezero je danes znan ornitološki rezervat za številne močvirne ptice, nedavno pa je razglašen za park narave.
V okolici Biograda je obala nizka ter s tem geomorfološko manj bogata, morje je plitvo, ter se prav zaradi tega tukaj nahajajo števila slikovita, turistom zanimiva področja. Sv. Filip i Jakov je mesto in letovišče, okrašeno z številnimi razčlenjenimi mirnimi uvalami ter številnimi otočki. Kraj je primeren za relaksacijo, plaže so peščene, gramozne ter skalnate.
Takoj za njim se nahaja Turanj, majhno turistično mestece, 23 km jugovzhodno od Zadra. Pejsaž mediteranske vegetacije ter bližina prelepih otokov zadarskega arhipelaga ter Nacionalnega parka Kornati, bodo izpopolnile vaše bivanje v tem prelepem področju. Če želite mirne i sproščujoče počitnice, potem lahko uživate na skalnatih, zasebnih plažah Sv. Petra, naslednjega naselja te prelepe riviere ustvarjene za poletne užitke.
Pakoštane so majhno turistično mestece, nedaleč od Biograda, 35 km južno od Biograda. Stari del naselje stoji tik ob morju, novejši pa ob Jadranski magistrali. Mesto je razmeščeno v širokem zalivu nasproti Nacionalega parka Kornati, hrvaškega jadralskega raja.

Prosimo počakajte trenutek!