Otok Čiovo - Turistični vodnik

OTOK ČIOVO - Hrvaška, Dalmacija: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Otok Čiovo se nahaja v srednji Dalmaciji, povezan pa je z dvižnim mostom z obalo. Povezava kopnega z otokom Čiovo je pri zgodovinskem mestu Trogir, ki je brez dvoma pravi muzej srednjeveške in hrvaške domovinske dediščine. Od leta 1997 je Trogir na popisu spomenikov zaščitenih od strani UNESCO-a.
Otok Čivo je bil znan tudi kot „Trogirska staja“. V času srednjega veka so obstajale vasi Arbanija, Žedno, Okrug Gornji, Okrug Donji, ki so pripadale Trogirju, ko pa je vas Slatine, ki stoji bolj proti vzhodu pripadala Splitu. Zahodne od vasi Arbanija, vzdolž morske obale, stoji dominikanski samostan Svetega Križa, osnovan leta 1432. Samostan se odlikuje lepim renesančnim dvoriščem ter retrospektivno zbirko umetnin.
Čiovo je hribovit otok z najvišjim vrhom Rudine. Naselja Arbanija, Slatine, Okrug Gornji in Okrug Donju so prava mesta za miren odmor. Širšo okolico zaznamuje bogata zelena vegetacija, številni otoki in uvale, gramozne in peščene plaže. Razen visoko kvalitetne namestitve v hotelih, penzionih, apartmajih, kampih ter delikatesne domače hrane, posebno ribjih specialitet, bogata je tudi ponudba športnih in rekreacijskih vsebin – tenis, balinanje, kegljanje, šola deskanja in potapljanja. V zabavo so vključene ribiške noči in folklorne predstave ali koncerti klasične glasbe v edinstvenim scenskim predstvam v mestu.

Prosimo počakajte trenutek!