Otok Lošinj - Turistični vodnik

OTOK LOŠINJ - Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Otok Lošinj je sestavni del Creško-lošinjske otoške skupine in sestavlja zahodni del Karenskih otokov znotraj Kvarnerskega zaliva. Otoki te skupine ustvarjajo namen naravnega mostu med Istro in Dalmacijo. Celotna obala arhipelaga je polna privlačnih drag, prijetnih za kopanje in sončenje. Najvišji vrh Lošinja je Osoršćica (558 m).
Do Lošinja vsakodnevno lahko pridete s turističnimi ladjami, modernimi trajekti, hidrogliserji in športnimi letali. Lošinjsko športno letališče je opremljeno tudi za mednarodni promet i lahko sprejme letela kapacitet do 40 mest.
Trajektne povezave so iz Valbinske (Krk), Brestove (Istra) in iz Zadra. Hitra povezava Italija – Lošinj je možna le v poletnih mesecih (Cesenatico-Rimini-Pesaro-Mali Lošinj ).
Avtobusna linja Reka- Mali Lošinj je možna nekaj krat dnevno, linija Zagreb – Mali Lošinj dvakrat dnevno, preko poletja pa je tudi direktna linija iz Ljubljane.
Lošinj je zaželena turistična točka, v kateri lahko najdete sebe. Začetki turizma se povezujejo z zdravstvenim turizmom, ker je tukaj blaga klima in vegetacija, ki je prva prepoznala Avstro-ogrska aristokracija. Njihove številne, danes obnovljene, ville in počitniške hiše krasijo ta kraj. Njihovo zaporedje spremljajo novo zgrajeni hoteli, ki neprestano bogatijo ta kraj z novimi vsebinami. V privatnih aranžmajih boste spoznali prijazne domačine, njihove običaje in tradicijo. Lošinj ponuja kampe ob morju, ki ih je možno najti po celotnem otoku.
Uživate lahko v tradicionalni kuhinji, ki temelji na samoraslem, aromatičnem rastlinju in olivnem olju ter okusu mlade jagnjetine in karenskih škamp, domačega žganja in lokalnega vina iz Suska.
Ljubiteljem aktivnega odmora, skozi celo leto, se ponuja možnost uporabe urejenih stez ki so dolge približno 220 km, ter se raztegujejo na pet otokov. Podmorje ponuja številne votline in grebene, zadovoljstvo pa lahko najdete v jadranju, deskanju, smučanju na vodi ter športnem ribolovu.
Preko noči lahko obiščete konobe z živo glasbo, nočne klube, prisluhnite jazz festivalih ali dobri klapski glasbi, vzljubite lošinjske narodne plese in nošnje folklornih skupin.

Prosimo počakajte trenutek!