Pakoštane - Turistični vodnik

PAKOŠTANE - Hrvaška, Biograd: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Pakoštane je majhno turistično mestece, nedaleč od Biograda, 35 km južno od Zadra. Stari del naselja stoji ob obali, novejši pa stoji ob Jadranski magistrali. Mesto stoji ob širokem zalivu nasproti Nacionalnega parka Kornati, hrvaškega jadralskega raja.
V mestu in okolici so prelepe plaže, v senci borovih gozdov in bogate mediteranske vegetacije. Njegova atmosfera mesta ob morju ter bližina velikih centrov Zadra in Biograda, kot čisto morje z pripadajočimi otoki te regije so odlični razlogi za obisk Pakoštanima.
Številne tradicionalne zabave – fešte, so pogosti dogodki, od Karnevala do 40 dni po Veliki noči je fešta od Križi, Dan občine 30. junij, ter v prvem tednu avgusta Ljetni festival.
Med Pakoštanom in Biogradom sta dve važnejši turistični središči. Ena velika vas za počitnice je v velikem rdečem zalivu, obraslem z gostim mediteranskim rastlinjem in borovim gozdom, z atraktivnimi plažami, ter zaščitenim pristaniščem za športne čolne, raznim kopališkim vsebinami in smučanjem na vodi. Tukaj je tudi klub, ki je svetovno znan kot poseben tip poletnega počivališča, ki posnema atmosfero “divjine”, čeprav ublažen s udobjem modernega sveta.

Prosimo počakajte trenutek!