Gradac - Turistični vodnik

GRADAC - Makarska Riviera ,Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Gradac je mesto in majhno pristanišče na Makarski rivieri, 13 km oddaljeno od Ploča. Stoji zelo blizu glavne ceste, ki je povezna s lokalno cesto. Gradac je mesto z bogato zgodovino, o čem pričajo ostanki rimske vile najedeni na področju Crkvine, blizu morja.
Ime je dobil po dvonadstropni trdnjavi z loki, očuvani v zaselku nad cesto, zgrajeni leta 1661. v namen obrambe pred Turki. V bližini pristanišča stoji mestno pokopališče s staro, deloma očuvano baročno cerkvijo.
Stoji na blagih obronkih, prekritih z nasadi oliv in borovega gozda. Gradac je zelo privlačno počivališče z eno izmed najlepših in najdaljših plaž, ne samo na Makarski rivieri ampak na celem Jadranu. Ekonomija je zasnovana na kmetijstvu, pridelavi oliv, ribištvu in turizmu. Južno od pristanišča je Gornja Vala z najlepšo in največjo plažo na Makarski rivieri. Pristanišče je zaščiteno od vseh strani; manjše jahte lahko pristanejo z notranje strani valobrana; večje jahte pa lahko sidrajo južno od pristanišča ali pa v uvali Bosac (severozahodno od pristanišča).
Rekreacijske vsebine vključujejo številne športne terene in opremo za vodene športe. Razen odlične gastronomske ponudbe, zanimive so tudi številne proslave katere obiskuje tudi prebivalstvo okolnih mest Drvenika in Brista.

Prosimo počakajte trenutek!