Rovinj - Turistični vodnik

ROVINJ - Istra, Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Rovinj stoji na zahodni obali Istre. Skupaj s Porečem, sta najbolj razvita turistična središča Istre, ter eden izmed najbolj razvitih na Jadranu. Podnebje Rovinja je mediteransko. V rovinjskem arhipelagu stoji 22 otokov in otočkov, izmed katerih sta Sv. Andrija in Sv. Katarina največja. Na področju mesta Rovinj je 10 hotelov, nekaj kampov, hotelskih naselij in hotelsko-apartmajskih naselij. Največji kamp v Rovinju je Valalta, naturistično naselje, ki je hkrati tudi med največjimi in najboljšimi na Hrvaškem. Ko je 13.7.800 v mesto prispel marmorni sarkofag svete Eufemije, je mesto povezano s to svetnico, ter se vsako leto praznuje dan zaščitnice mesta 16. september. Razen cerkve Sv. Eufemije, lahko obiščete Zavičajni muzej, Center za zgodovinske raziskave, Eko muzej „Kuća o batani“, mestno gledališče in druge ustanove.
Rovinj je kot turistična točka ponuja velik izbor restavracij, konob, kava barov in ostalih gostinskih objektov, kampi in hoteli v najbolj atraktivnih conah, nedaleč od morja in plaž, ponujajo neposreden kontakt z naravo in vonji Mediterana.

Prosimo počakajte trenutek!