Viganj - Turistični vodnik

VIGANJ - Polotok Pelješac, Hrvaška: Izberite destinacijo za počitnice in rezervirajte namestitev on-line. Oglejte si ponudbo mest, naselj, zalivov in otokov s tisoč slik!


Viganj je naselje in majhno pristanišče v zahodnem delu južne obale polotoka Pelješca, 7 km zahodno od Orebića. Gospodarska osnova je poljedelstvo, ribištvo in turizem. Kraj je bil poseljen že v času prazgodovine in antike. Župna cerkev Sv. Mihovila je zgrajena za časa gotike. Mesto stoji zelo blizu morske linije z Korčulo.
Viganj stoji v postarani uvali rahlo obrnjeni proti jugu, varni od severnih vetrov, zaščiteni v zaledju od hriba Sveti Ilija, hkrati pa je pristanišče za manjše barčice. Okolica mesta je zelo primerna za sprehode, planinarjenje in nabiranje zelišč.
Notranjost polotoka je bogata z vinogradi in vinskimi potmi ter kletmi, kjer lahko poizkusite in kupite domače pelješko vino ali prošek. Pelješani se že vekoma ukvarjajo z vinogradništvom, oljarstvom ter pridobivanjem sadja in zelenjave, zaradi zelo rodovitne zemlje in kraju s številnimi sončnimi dnevi.
Viganj je kraj primeren za mirne družinske počitnice, ampak tudi za ljubitelje surfanja, jadranja in ostalih vodnih športov, ker v Pelješkem kanalu pihajo zelo primerni vetrovi, ki ustvarjajo enolične in dolge valove. Mesto je priljubljeno zaradi ugodnega in toplega podnebja, velike gramozne plaže, gostim in eksotičnim rastlinam, številnih borov in nasadov oljk.

Prosimo počakajte trenutek!